• Home
  • Inițiative și servicii

Inițiative și servicii

Pentru a crea o viziune integrală asupra lumii și pentru a o răspândi, am înființat Quantum Civilization pe trei piloni principali – educația, cercetarea și angajamentul transdisciplinar.

 

I. EDUCAȚIE

Vom organiza ateliere de lucru în funcție de vârstă, nivel și / sau tematică, cu scopul de a implica participantul într-o anchetă activă, critică, non-părtinitoare și constructivă despre locul în care se află, cine este și unde se îndreaptă . Vom încurăja o abordare unificatoare, transdisciplinară, spre deosebire de abordarea hiper-segmentată, bazată pe simpla redare a informației, care ne-a dezamăgit în sistemul educațional tradițional.

 

Ateliere și retrageri:

GÂNDIREA CRITICĂ – orientată în principal către elevii de liceu, studenti la facultate si tineri profesionisti, dar capabilă să implice oameni de toate vârstele, scopul acestui atelier este să extindă gândirea liniară învechită, care este încă încurăjată în sistemul educațional tradițional, și să reînvie mințile ascuțite și deschise ale participanților săi. Se vor discuta probleme cum ar fi erorile logice și metodele de gândire neliniare, se vor dezbate tematici de relevanta curenta cum ar fi discriminarea, în timp ce invățăm participanții să ia o parte fără a fi ofensați de cealaltă, într-un spirit constructiv. Nu în ultimul rând, atelierele vor pregăti abilitățile de rezolvare a problemelor ale participanților și îi vor pregăti pentru scenarii din lumea reală. Click aici pentru mai multe informații.

 

BIAS-URI COGNITIVE – într-o abordare la nivel înalt, vom evidenția prejudecățile și bias-urile pe care societatea le-a indus asupra ei însăși. Deschiderea minții, disponibilitatea de a face față problemelor și de a împărtăși experiența personală sunt încurăjate pentru a beneficia la maximum de acest atelier. Ne vom angaja să dezbatem natura și cauza unor astfel de prejudecăți și să discutăm soluții pentru a le putea depăși. Aceste ateliere au ca scop eliberarea minții din lanțurile de preconcepție greșită și de viziune limitată asupra vieții și, astfel, vor încurăja atât un spirit deschis și o toleranță crescută, precum și o dezvoltare personală semnificativă.

 

INTRODUCERE ÎN REALITATE – din multiple perspective, ne vom întreba ce este realitatea și vom introduce punctul de vedere nondual prin care putem cerceta natura experiențelor noastre interioare și exterioare. După prezentarea istoriei identității noastre într-o manieră nepartizată, narativă, inspirată de Harari, vom defini câțiva pași universali prin care ne dezvoltăm ca oameni folosind, printre altele, matricea structurilor și stărilor a lui Ken Wilber. În acest sens, vom fi convenit asupra semnificației termenilor specifici de care avem nevoie pentru a forma un limbaj comun pe care îl putem folosi în continuare pentru a dezbate starea și aspectele actuale ale lumii, creând astfel o platformă de la care putem continua și planificați viitorul. Acesta este, așa cum menționează și titlul, un workshop introductiv, acesta putând fi continuat de cei interesați în retreat-ul descris mai jos.

 

EMBODIED INTEGRAL PRACTICE RETREAT – potrivit pentru persoanele interesate de o dezvoltare personală integrală, echilibrată și holistică, această retragere vizează să introducă participanții în cele mai recente cercetări în dezvoltarea conștiinței și a teoriei integrale și să prezinte metode actuale pentru a o pune în practică în viața de zi cu zi. De vineri seara pana duminica seara, la o locatie in natura la munte, ne vom angaja in diverse activităti care vor atinge majoritatea dimensiunilor umane arhetipale – fizice, emotionale, mentale, spirituale si interpersonale – atât prin abordări teoretice cât si practice. Vom vorbi din perspectiva cercetătorilor pionieri în domeniul studiilor integrale de dezvoltare a conștienței, incluzând, de asemenea, experiența noastră personală în împletirea dezvoltării structurale a Occidentului cu practicile interne de dezvoltare și meditație ale Orientului și găsirea unor metode de a întruchipa cultivarea înțelepciunii în viața modernă. Scopul este de a încurăja discuțiile deschise despre un stil de viață sănătos și responsabil, nu doar în interiorul acestei retrageri, ci și după ce aceasta se va termina.

Pe lângă efectele benefice ale ieșirii din rutina orașului si ale admirării unui peisaj rural de munte din România,  vom putea simți și efectele provocării de a integra mai multe activități noi într-o perioadă relativ scurtă de timp. Provocarea propriei zone de comfort adduce mereu progress, iar noi credem că nu este cea mai înțeleaptă alegere să așteptăm ca viața să ne provoace, atunci când ne putem asuma responsabilitatea pentru propria creștere conștientă.

 

Sesiuni one-to-one și oferte speciale:

DESCOPERIREA STĂRILOR HOLOTROPICE ȘI A PRACTICILOR ENERGETICE – folosind cele mai recente tehnologii hipnagogice și dispozitive care măsoară câmpul energetic și distribuția pe tot corpul, vă propunem să vă ghidați în stări holotropice și să vă învăț cum să descoperiți formula proprie pentru optimizarea nivelului energiei și a vieții de ansamblu echilibru – acesta va fi disponibil începând din martie 2019 pentru încercările inițiale, așa că în legătură cu noi dacă doriți să aflați mai multe.

 

DEZVOLTARE INTEGRALĂ ÎNDRUMATĂ- complexitatea lumii crește exponențial. În timpurile anterioare a fost posibil să se găsească un singur individ care era în același timp un filosof, un astronom, un fizician, un matematician, un biolog și un artist în același timp. Încet, pe măsura extinderii cunoașterii, specializarea a devenit inevitabilă, iar cercetătorul modern de astăzi cunoaște o cantitate extraordinară, dar într-o zonă foarte îngustă a specializării sale. Acest lucru necesită o analiză conștientă și aprofundată a consecințelor care vor fi dacă profesorii și liderii noștri vor ajunge să “cunoască totul despre nimic”. Acest serviciu este destinat indivizilor care doresc să depășească această problemă, care doresc să-și dezvolte continuu toate liniile de inteligență, să se implice eficient în mai multe domenii și să facă parte din marginea conducătoare a societății, întrebându-se în același timp de sensul spiritual al vieții astfel încât să poată da acțiunilor lor sensul și direcția condusă de grija și interesul real pentru beneficiul și dezvoltarea lumii.

 

 

 

 II. CERCETARE

Ne vom concentra cercetarea asupra conștienței, a dezvoltării umane integrale, a psihologiei transpersonale și a tradițiilor de înțelepciune interioară, cu un accent deosebit pe susținerea ipotezei noastre cu cât mai multe dovezi posibil, având în vedere faptul că pentru unele dintre stările subiective mai profunde, dovezile empirice actuale sunt găsite prin trăiri subiective create prin practică individuală.

Cercetarea și metodologia cercetării noastre sunt inspirate de Teoria și Cercetarea Integrală și viziunea participativp până în prezent și se vor baza pe o perspectivă post-metafizică și transdisciplinară care este dedicată articulării modului în care ontologia, epistemologia și metodologia interacționează și co-apar în diferite scale de timp și spațiu. Punem accentul pe natura perspectivală a realității, care apare ca perspective de la prima, a doua și a treia persoană, interacționând între ele pentru a impune fenomene. 

Pe lângă publicarea teoriilor și constatărilor noastre în buletinele de știri săptămânale și lunare, ne propunem să permitem membrilor interesați ai publicului să-și dezvolte propriile cercetări în domenii similare și să utilizeze platformele noastre pentru a-și promova cercetarea și pentru a ajunge la o audiență mai largă.

 

III. ABORDAREA TRANSDISCIPLINARĂ     

Realizând că secolul al XXI-lea ne-a conectat în timp și spațiu cu ajutorul internetului și al călătoriilor aeriene, urmărim să promovăm abordarea transdisciplinară în întregul spectru al experiențelor umane și al domeniilor de studiu. Vom încerca să conectăm oamenii de știință, misticii, artiștii, atleții, politicienii și mulți alții unul cu altul prin evenimente unice, menite să stimuleze înțelegerea în mijlocul grupurilor de oameni aparent divergente.

%d bloggers like this: